Vinnare av Stora Åkeripriset 2009

Nybro Transport startade år 1967 med fyra fordon och distributionstrafik för Schenker i Kalmar, Nybro, Emmaboda och Alstermo.

– Under 70-talet tredubblades fordonsflottan till tolv bilar och distributionstrafiken kompletterades med fjärrtrafik på Hultsfred, Vetlanda och Torsås.

– Fjärrtrafiken expanderade under 80-talet med förvärv av åkerier i Västervik och Hultsfred. Distributionstrafiken utvecklades med Mönsterås och Blomstermåla.

– Under 90-talet kompletterades Fjärrtrafiken med Jönköping, Kristianstad och Skåne och Distributionstrafiken med Kalmar och Torsås. Vid millennieskiftet ägde Nybro Transport ett 40-tal fordon.

– Under 2000-talet har Nybro Transport företrädesvis expanderat i Skåne – ett av landets största tillväxtområde.

– År 2002 förvärvades dotterbolaget Nya Elwoods Åkeri som bedriver fristående fjärrtrafik på Malmö-Helsingborg.

– Hösten 2007 togs beslutet att investera i Greather Thans, Lean Haulage. Ett unikt verktyg som hjälper oss att öka lönsamheten genom att hitta ett billigare sätt att köra fordonet på. (Läs mer på www.greaterthan.eu)

– Vinnare av Stora Åkeripriset 2009 med motiveringen:
“Stora Åkeripriset tilldelas ett företag som med mod, kreativitet och en stor proportion insikt om behovet av förändring och utveckling lyckats öka lönsamheten med stöd av motiverade medarbetare där minskad miljöpåverkan och ökad trafiksäkerhet varit självklara element i framgångsreceptet. 2009 års vinnare av Stora Åkeripriset, Nybro Transport, är ett typiskt svenskt familjeföretag med stark företagsanda, där generationers erfarenheter har blandats -äldres vishet med yngres orädsla, för att nå mål och kundnytta.”

Nybro Transport pristagare