Familjekoncernen

Freezingfood logotyp

Freezing Foods Småland Öland AB
Välkommen till Freezing Food, ett av Sveriges modernaste kyl- och fryshus. Ett kyl- och fryshus på 4 000 m3 med en kapacitet att lagra 12 000 pallar. Byggnaden består av åtta infrysningstunnlar med möjlighet att frysa in 45 ton per dygn, vilket motsvarar 36 000 pallar per år. Kyldelen är på 1 500 m3.

Projekt Mosjön logotypProjekt Mosjön AB
Vårt hjärtebarn Projekt Mosjön sjösattes 1998; attraktiva, sjönära tomter bebyggda med exklusiva fritidshus i villastandard enligt ett helhetskoncept.

Satsningen som blivit mycket framgångsrik och attraherat ett stort antal danskar och tyskar har nu expanderad med villabygge vidare till bland annat på Öland.

Nya Elwoods Åkeri AB logotypNya Elwoods Åkeri
Vårt dotterbolag Nya Elwoods Åkeri är ett fristående fjärrtransportföretag som tillhört familjen sedan 2002; ett litet, kundnära företag med stor flexibilitet och korta beslutsvägar.

Nya Elwood Åkeri som bedriver fjärrtrafik på Malmö-Helsingborg sex dagar i veckan har sex moderna skåpbilar med miljöklassade motorer samt ett tiotal chaufförer. Åkeriet utför alla typer av transporter av såväl parti- som styckegods – inklusive thermotransporter.

Några större samarbetspartners är Schenker, Samfrakt, Ekdahls Åkeri, Mertz Transport, Palms Åkeri GDL, GKF, Allförmedling, Bring- Frigoscandia och Freja.

Nya Elwoods Åkeri är miljöcertifierad enligt ISO 14001 sedan 2004.

Spishuset logotypSpishuset i Nybro och Kalmar
Företaget startades år 1976 av Erland Stenbrott under namnet Spishuset.

Efter en del utveckling övergick man till en ny organisation och man blev Eldabutiken i början på 2000-talet, den nya rikstäckande fackhandelskedjan för brasvärme.

Under 2006 köpte Nybro Transport företaget och startade i samma skede Spishuset i Kalmar som invigdes den 1 september 2006. Butiken är belägen mitt emot Scandic Hotell.

Spishusets produktprogram är heltäckande och innehåller täljsten- och gjutjärnskaminer, murspisar, täljstens- och kakelugnar, köksspisar, kassetter och pelletskaminer.

Spishuset säljer och monterar marknadens bästa spisar och skorstenar och utför även skorstensrenovering.

Läs mer på www.spishuset.se.